Si të përdorim cromolyn natrium për të trajtuar alergjitë

Si të përdorim cromolyn natrium për të trajtuar alergjitë

Ne përfshijmë produkte që ne mendojmë se janë të dobishëm për lexuesit tanë. Nëse blini përmes lidhjeve në këtë faqe, ne mund të fitojmë një komision të vogël. Këtu është procesi ynë.

Cromolyn Natriumi është një ilaç pa recetë për trajtimin e alergjive të hundës. Ajo vjen si një zgjidhje e hundës dhe funksionon më mirë kur një person e përdor atë para se të vijë në kontakt me substancën që shkakton alergjinë e tyre.

Reagimet alergjike ndodhin kur sistemi imunitar i trupit gabimisht i përgjigjet substancave të padëmshme të njohura si alergene.

Alergjitë që ndikojnë në hundë dhe pasazhet e hundës njihen si riniti alergjik. Alergenet që mund të shkaktojnë këto alergji përfshijnë polen, pluhur, myk dhe petëzimin e kafshëve shtëpiake. Simptomat mund të përfshijnë teshtima, hundë të bllokuar ose të rrjedhshme, dhe kruajtje.

Në këtë artikull, ne shpjegojmë se si funksionon Cromolyn Sodium dhe si ta përdorim atë. Ne gjithashtu shikojmë efektet anësore të mundshme të natriumit Cromolyn dhe opsionet alternative për trajtimin e alergjive të hundës.

Si funksionon

Sistemi imunitar mbron trupin nga mikrobet e dëmshme, siç janë bakteret dhe viruset. Por sistemi imunitar ndonjëherë sulmon gabimisht një substancë të padëmshme, ose alergjen. Kjo përgjigje njihet si një reaksion alergjik. Alergjitë

janë të zakonshme, duke prekur më shumë se 50 milion njerëz në Shtetet e Bashkuara.

Simptomat e reaksionit alergjik shpesh lidhen me sistemin imunitar që prodhon një antitrup të quajtur imunoglobulin, ose IgE. Reagimi alergjik ndodh kur IgE bën që qelizat e bardha të gjakut të njohura si qeliza mastike për të lëshuar kimikate inflamatore.

Një prej këtyre kimikateve është histamina, e cila bën që rrugët ajrore të trupit dhe enët e gjakut të kontraktojnë dhe stimulojnë prodhimin e mukusit të tepërt.

Cromolyn Sodium është një trajtim standard për menaxhimin e simptomave të alergjisë dhe njihet si një stabilizues i qelizave direkte.

Si një stabilizues i qelizave mastike, natriumi cromolyn zvogëlon sasinë e histaminës dhe kimikateve të tjera inflamatore që prodhojnë qelizat master. Kjo ulje e histaminave ndihmon në kontrollin e simptomave të alergjisë.

natriumi Cromolyn është i ndryshëm nga ilaçet antihistamine, të cilat zvogëlojnë veprimin e histamines pasi qelizat master i kanë prodhuar ato.

cromolyn natriumi është zakonisht i disponueshëm si një zgjidhje hundore pa recetë (OTC), nën emrin e markës Nasalcrom.

Një person mund ta përdorë këtë ilaç për trajtimin e alergjive që prekin hundën, siç janë ethet e sanëve dhe pluhuri ose alergjitë e kafshëve shtëpiake. Ai lehtëson simptomat, të tilla si teshtitja, kruajtja dhe hunda e bllokuar ose e rrjedhshme. >

Një person duhet të informojë gjithmonë një profesionist të kujdesit shëndetësor për çdo trajtim tjetër që ata marrin, për të parandaluar çdo ndërveprim të dëmshëm të drogës.

Cromolyn Sodium vjen si zgjidhje në një shishe me një aplikues të veçantë të hundës. Ashtu si me çdo ilaç, është thelbësore të lexoni udhëzimet për paketimin, me kujdes, përpara se të përdorni.

Për të përdorur cromolyn natrium:

 • Pastroni hundën sa më shumë që të jetë e mundur
 • Vendosni aplikuesin direkt në hundë
 • Shtrydhni shishen një herë ndërsa thithni nëpër hundë
 • Përsëriteni këtë proces për hundën tjetër
 • Para se të vinte në kontakt me një alergjen të mundshëm. Për shembull, një person me ethe sanë duhet të fillojë ta përdorë atë pak para fillimit të sezonit të polenit.

  Një individ duhet të përdorë natrium Cromolyn tre deri në gjashtë herë në ditë për të parandaluar simptomat e tyre të alergjisë. Për rezultate më të mira, përdorni inhalatorin vazhdimisht, gjatë gjithë ditës.

  Efektet anësore

  Cromolyn natriumi është një ilaç i sigurt dhe efektiv, por mund të prodhojë efekte anësore në disa njerëz. Këto mund të përfshijnë:

  • acarimin e hundës
  • teshtitjen
  • kollë
  • dhembjet e muskujve
  • Dhimbja e stomakut

  Flisni me një mjek ose farmacist për efekte anësore të rënda ose të vazhdueshme.

  Konsultohuni menjëherë me një mjek për çdo vështirësi të frymëmarrjes, siç është frymëmarrja, që ndodhin pas përdorimit të natriumit Cromolyn.

  Një mjek ose një profesionist tjetër i kujdesit shëndetësor mund të këshillojë rregullimin e dozës ose ilaçeve alternative.

  ilaçe alternative

  Një gamë e ilaçeve të tjera mund të ndihmojnë në trajtimin e simptomave të alergjive, duke përfshirë:

  ndërsa cromolyn natriumi kufizon lëshimin e histamines në trup, antihistamines Bllokoni efektin e histaminave që trupi mund të ketë prodhuar tashmë. Antihistaminat

  janë opsione trajtimi shumë efektive dhe të sigurta për alergji. Ato janë në dispozicion si tableta dhe spërkatje të hundës. Antihistamines janë në dispozicion për blerje në internet.

  Spray steroide të hundës

  Spërkatjet e hundës steroide mund të ndihmojnë në lehtësimin e simptomave të alergjisë duke zvogëluar inflamacionin dhe ënjtjen në rrugët e hundës. Ato janë më të ngadalta se antihistamines për të ndërmarrë veprime, por efektet e tyre zgjasin më gjatë.

  Spërkatjet e hundës steroide janë në dispozicion për blerje në banak ose në internet. Imunoterapia

  është një mundësi trajtimi afatgjatë për njerëzit me alergji të caktuar, siç janë ethet e sanëve ose alergjitë e syve. Ajo funksionon duke ulur ndjeshmërinë e një personi ndaj një alergjen, siç është poleni.

  Gjatë disa muajve, një terapist injekton personin me një sasi graduale në rritje të alergjenit. Nëse imunoterapia zvogëlon me sukses simptomat e tyre, trajtimi i mirëmbajtjes mund të vazhdojë deri në 3 deri në 5 vjet.

  Takej

  Cromolyn Sodium është një trajtim standard për menaxhimin e alergjive që shkaktojnë simptoma të hundës, siç janë ethet e sanëve dhe alergjitë e kafshëve shtëpiake dhe pluhuri. Ky ilaç funksionon duke zvogëluar histaminat që prodhon trupi.

  Cromolyn Natriumi është gjerësisht i disponueshëm mbi banak në farmaci ose në internet dhe vjen si një zgjidhje hundore. Isshtë më efektive kur një person e përdor atë para ekspozimit ndaj një alergjen.

  Megjithëse natriumi Cromolyn është i sigurt, mund të shkaktojë efekte anësore në disa njerëz. Ilaçet e tjera të alergjisë në dispozicion për të provuar përfshijnë antihistamines, spërkatjet e hundës steroide dhe imunoterapinë.

  • Farmaci/farmacist
  • Alergjia sezonale

  Lajmet mjekësore sot kanë udhëzime të rrepta ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e shqyrtuara nga kolegët, institucionet e kërkimit akademik, dhe revista dhe shoqata mjekësore. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë varydex kundërindikacionet editoriale

  .